؛ اکبر هاشمي رفسنجاني، در ديدار جمعي از آزادگان هشت سال دفاع مقدس، 26 مرداد را روزي جاودان در تقويم تاريخ معاصر ايران و همچنين لحظه ورود آزادگان به ميهن را يکي از شيرينترين روزهاي عمر خويش خواند و گفت: وقتي اولين گروه از فرزندان ايران عزيز پس از سالها اسارت در سياهچالهاي حزب بعث به ايران برگشتند، تلخي سالهاي انتظار، به شيريني مبدل گشت.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با يادآوري آيه «کُتِبَ عَلَيْکُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ کُرْهٌ لَّکُمْ وَعَسَى أَن تَکْرَهُواْ شَيْئاً وَهُوَ خَيْرٌ لَّکُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئاً وَهُوَ شَرٌّ لَّکُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ (سوره بقره آيه 216)» به نکات تفسيري اين آيه و تشريح کاربردي آن در تاريخ معاصر آن پرداخت و گفت: اگر چه آن سالها شنيدن شکنجههاي جسمي و روحي جوانان ايران در زندانهاي عراق براي خانوادهها و همهي مردم سخت بود، اما سازندگي روحي و تقويت روحياتي که نصيب جامعه شده، بهترين مثال براي « أَن تَکْرَهُواْ شَيْئاً وَهُوَ خَيْرٌ لَّکُمْ» است.
هاشمي رفسنجاني، سرنوشت رژيم بعث عراق، حاميان منطقهاي و بين المللي آنان و همچنين سرنوشت منافقاني را که با جاسوسي و مزدوري، ستون پنجم عراق در جنگ عليه ايران بودند، عبرتآموز و مصاديقي روشن براي وعدههاي خداوندي در « إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرکُم» دانست و گفت: در ادامهي اين آيه « و يُثَبِّت أَقدامَکُم» است که مصداق مناسبتي آن آزادگان عزيزي هستند که در سالهاي اسارت ثابت قدم ماندند و خداوند نيز مزد صبوري آنان را، علاوه بر شيريني آزادي، جايگاهي قرار داد که در تاريخ ايران به دست آوردند و براي هميشه عزيز مردم شدهاند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس، در ادامه سخنان خويش، با ارائه تحليلي تاريخي از مقاطع مختلف جنگ، به عوامل شروع، تداوم و پايان جنگ پرداخت و در خصوص بُعد مردمي دفاع مقدس، گفت: بدون ترديد نقطهي قوت جبههي ايراني بُعد مردمي آن بود که علاوه بر حضور داوطلبانه همهي اقشار جامعه در خطوط مقدم و پشتيبانيها، اوج مردمي بودن دفاع مقدس را آنجايي شاهد بوديم که پدران و مادران در تشييع جنازههاي فرزندان خود اشعاري حماسي در وداع با عزيزانشان و دعوت جوانان براي حضور در جبههها ميخواندند.
هاشمي رفسنجاني، به مقطع پذيرش قطعنامه و حواشي سياسي قبل از آن در جامعه اشاره کرد و گفت: شايد آن روز انتظار عمومي اين بود که بغداد را فتح و صدام را اسير و محاکمه کنيم، اما ديديم که بجاي بغداد، دل مردم عراق فتح شد و به همراه صدام، منافقين و حاميان استبکارياش در بدترين شرايط قرار گرفتند به گونهاي که آمريکا با هزينههاي فراوان مالي، نظامي و حتي جاني، تنها کاري که در عراق کرد، دشمن خوني شيعيان يعني صدام و حزب بعث را سرنگون نمود.
وي خطاب به آزادگان عزيز، گفت: تاريخ شما را فراموش نميکند و مطمئن باشيد هر چه که زمان بگذرد، جايگاه شما در قلوب مردم عزيزتر خواهد شد.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس، در ادامه سخنان خويش ايثارگران، آزادگان، جانبازان، مفقودان و خانوادههاي آنان را سرمايههايي اصيل و چشم و چراغ جامعه دانست و گفت: جرياني که در دفاع مقدس خلق شد، تا دو سه قرن آينده جامعهي ايران را حفظ خواهد کرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، حضور عاشقانه مردم در تشييع پلاکها و استخوانهاي شهداي گمنام برگشته از جبهههاي جنوب و غرب را بسيار معنادار توصيف کرد و گفت: اين عشق فراتر از عشق يک ملت به سربازان است و بيشتر شبيه عشق پدر و مادر به فرزند است که پايان ندارد.
هاشمي رفسنجاني، در پاسخ به گلايههاي يکي از آزادگان که «گويا صداوسيما تقويم ايران را فراموش کرده که 26 مرداد روز آزادگان است!»، گفت: شايد اولويتهاي رسانهي ملي تغيير کرده باشد! اما مطمئن باشيد اولويت مردم ايران و خانوادههاي شهدا هميشه شما بوديد، هستيد و خواهيد بود.
وي آزادگان را عاملان آگاه به آيه »اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ» دانست و گفت: شما که با استعانت از صبر خداوندي، شکنجههاي جسمي و روحي جنايتکاران حزب بعث را تحمل کرديد، اين روزها را نيز تحمل کنيد و دعا کنيد که خداوند به همهي مسئولين در همهي بخشها، توفيق اولويت شناسي بدهد.
در آغاز اين ديدار، سيدمحمدتقي طباطبايي، مدير کل امور شاهد و ايثارگران دانشگاه آزاد اسلامي، گزارشي از اوضاع تحصيلي آزادگان ارائه کرد و گفت: از حدود 40 هزار آزاده، 10 هزار نفر تحصيلات دانشگاهي و عالي دارند که از اين ميزان 72 درصد در دانشگاه آزاد اسلامي تحصيل ميکنند.
سرکار خانم حکيمه دبّاغ، فرزند خانم مرضيه حديدچي(دبّاغ) و همسر آزاده جانباز جمشيد ايماني، به ذکر خاطرات سختيهاي روزهاي اسارت همسر در جنگ و همچنين روزهاي زنداني بودن مادرشان در سالهاي قبل از انقلاب پرداخت و گفت: هرگز فراموش نميکنم در روزگاري که خيليها به خاطر افکار مادرم ميترسيدند، به سلام ما پاسخ دهند، آيتالله هاشمي رفسنجاني بارها به خانهي ما ميآمد و دلداريمان ميداد.
با کانال تلگرامي «سلام لردگان» همراه شويد
منبع: فارس